Avem un blog. Cum procedam?

stefan-b

Adica ce facem cu el? Simplu, scriem cate in luna si in stele in el. Scriem ce ne trece prin cap, indiferent daca ceea ce ne trece noua prin cap are sau nu vreo urma de relevanta. Aici e libertatea maxima pe care ti-o da internetul, una pe care nu am mai incercat-o pana acum si anume libertatea de a fi prost. Totusi, mica doza de maturitate pe care am atins-o de-a lungul timpului cu toata opozitia mea m-a condus la o oarecare cercetare. Adica am citit bloguri. Altele, nu pe al meu. Prima chestie pe care am constatat-o a fost inflatia utilizarii cuvantului frustrat. Nu mai foloseste nimeni cuvinte ca: prost, idiot, dobitoc, cretin, oligofren, imbecil. Noul epitet cu care se gratuleaza oamenii pe internet si la tv este frustrat.

O cautare scurta in Google pe site-urile din Romania: frustrat:117000, imbecil: 76200, cretin: 86400, dobitoc: 76500. oligofren: 15600. Prost se gaseste si in alte contexte, ca si bou iar idiot e valabil si in alte limbi.

De unde si pana unde? Poate din dorinta de detasare – cand spui frustrat e ca si cum ai da un diagnostic, nu e o insulta. Nu esti pe aceeasi treapta cu nefericitul respectiv, esti un doctor intr-un halat alb iar el e intins in pat urland de durere. Cand folosesti o insulta adevarata intrii intr-o relatie cu injuratul, defavorabila lui dar existenta. Sau poate din fereala care ne cuprinde pe toti, incet, incet dupa ce am vazut prea multe filme cu avocati: daca ma da in judecata? Poate sa demonstreze el ca nu e frustrat pe undeva? Nu poate ca suntem toti frustrati nitel, pe ici pe colo. Dar daca ii spun idiot si ma da in judecata ce fac? Cum demonstrez ca e idiot? Daca nu e?

Si pe urma, frustrat e un cuvant destept, suna intelectual, e pentru avansati, nu face parte din vocabularul oricarui taran prost. Suntem rafinati, ne duelam cu spada, nu aruncam cu cacat.

Cum insulti un om fara sa poata demonstra ca l-ai insultat? Ce-i spui, in special daca nu-l cunosti si iti lipsesc amanuntele picante din viata lui de care te poti lega fara frica? Cand nu poti sa zici de exemplu: iar ai luat un degetar de tuica Nicule? Ca stim cat tii la bautura… iar ai pierdut bani la pronosport Gigele? Ca toata viata ai crezut ca stii…Lasa-ne Marcele cu astea ca stim ce note ai avut la liceu si cum ai facut facutatea aia…nici nu mai tii minte in ce oras ai absolvit-o. Daca nu stii nimic despre el? Dar vrei sa-l strivesti pe magar, sa-l faci sa planga, sa nu mai ramana nimic din constiinta si subconstiinta lui dupa ce ai terminat cu el si ai vrea sa faci asta ca japonezul, dintr-o singura miscare, elegant si mortal. FRUSTRAT!! Ala e. E perfect. Ca de fapt si ceilalti tot aia sunt, nu? Nicu e frustrat ca nu tine la bautura si nu poate sa bea si el doua beri in carciuma ca trebuie luat cu salteaua. Gigel e frustrat ca de atatia amar de ani fotbaliatorii nu fac ce stie el ca ar trebui sa faca. Marcel ca nu mai stie cine dracu e Pitagora si ce e cu teorema. Care e cel mai mare numitor comun? Frustrarea. Deci, hai sa lovim cu invectivul universal, 5 in 1 care face tot pentru tine, curata si chiuveta, spala si geamurile, sterge copilul la cur, etc. Si avem atatea injuraturi interesante… Sunt profunt frustrat. S-a inchis cercul.

Published
Categorized as Blog

3 comments

 1. tocmai ce folosi cuvantu intr-un alt comentariu! si ai dreptate pana intr-un punct.
  ma rog…pana intr-un punct al meu. cuvantul e destul de nou sau ma rog eu nu m-am lovit prea des de el acolo pana sa plec ori nu mai tin minte.
  dar e ciudata apropierea lui de familia de cuvinte din gama “prostiei”.
  frustrarea e mai degraba un sentiment pe cand prostia e un fact mai mult sau mai putin constientizat.
  Ori altfel spus frustrarea e constientizarea si exprimarea neputintei de a face ceva – in general neputinta data de factori externi care nu are legatura cu capacitatea intelectuala a individului – pe cand prostia (cretinismu, idiotenia, etc.) este o limita a capacitatii intelectuale, tangibila.
  probabil ca de asta frustrarea e folosita asa des. nu te faci prost ci dai vina pe conditii externe necontrolabile pentru ati justifica neputinta.
  Si in comentariu meu am folosit correct cuvantu. Era frustrarea ca nu pot face comentariile stand – fizic – la un pahar (preferabil alcohol) cu tine si emi.:)

 2. Folosirea lui e, evident, fortata pentru ca se presupune ca oamenii care sunt plini de frustrari sunt asa pentru ca sunt luzeri si mai sunt si constienti de asta de unde o agresivitate inexplicaila. Altfel spus, inlocuieste cumva sintagma “isteric din motive stiute de toata lumea”.

 3. mda, greu sa te contrazic pentru ca aici cuvantu e legitim si nu foarte folosit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *