Retorica middle-managementului la inceput de mileniu

poti

Sa luam un text la intamplare, gasit intr-un anunt (tocmai cand ma simteam mai bine):

Simti ca meriti mai mult? Stii ca poti si ca ar trebui sa ai un salariu mai mare, un job mai bun sau, daca esti antreprenor, simti ca business-ul tau are un potential mult peste cel de acum, dar se afla intr-un blocaj?

Mda… Deci simti ca meriti mai mult. De ce pastele ma-tii simti ca meriti mai mult? Cate ore pe zi muncesti cu adevarat? Peste 2? Sa mor daca te cred. Vrei salariu mai mare? De ce? Cate ore muncesti pe zi? Mai mult de 2? Mananci cacat. Si ar trebui sa stii si tu ca mananci cacat. Dar pentru ca mananci cacat si fata de tine, nu stii.

Ce faci la serviciu? In alea 6 ore in care nu muncesti? Vorbesti cu altii? Telefonul suna la maximum? Internet? Interesant? Misto internetul, nu? Munca e pentru tractoare si matematica pentru calculatoare. Si pe fraierii aia care te platesc da-i in pizda mamii lor ca ei oricum nu merita banii aia pe care ti-i dau. Cum sa-i merite ei daca ii meriti tu?

Antreprenor. Poti sa zici repede cuvantul “antreprenor” fara sa iti creasca tensiunea? Zau? Esti mare frate. Meriti mai mult!

Simti ca businessul tau are un potential mai bun dar e in blocaj? Sa-ti moara imaginatia? Si care cacat crezi tu ca ar fi motivul pentru care businessul TAU se afla in blocaj? Femeia de serviciu? Secretara? Nu crezi ca ai putea fi chiar tu? Cate ore pe zi muncesti? Mai mult de 2? Nu te cred nici sa ma pisi cu rahat. Ce faci in alea 6 ore in care nu muncesti? Intalniri de afaceri cu alti fraieri ca si tine in care va dati mari cat sunteti de smecheri? Incerci sa impresionezi vreo antreprenoare? Pai da-i inainte prietene, societatea te va recompensa cu promptitudine.

Mi-ar placea o zi internationala a cacatului minim. Una in care totul sa se spuna dracului fara semne de intrebare. Una in care sa recunoastem ca suntem neispraviti si ca n-am mai citit o carte de un an (si da, ma refer la mine). Sa recunoastem ca o frecam de cate ori putem si uneori si cand nu ar trebui sa putem. Una in care sa nu mai credem ca meritam cine stie ce salariu si bonusuri. Meritam fix ceea ce avem. O societate de cacat in care ne batem joc unii de altii si ne prefacem ca suntem importanti.

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *