Un fotbalist bun e specialist in pielarie si gradinarit

fotbalist

Alt comportament deranjant al colegilor mei de plai mioritic. Daca nu se pricep la nimic e relativ in regula, chibiteaza ici-colo de obicei la fotbal, politica si incalzire globala. Dar sa te fereasca Dumnezeu sa se priceapa la ceva. S-a terminat. Orice obiect, preocupare, activitate umana sau mai putin umana care are o relatie cat de mica cu preocuparea respectiva intra in sfera preocuparilor lor directe. Si nu oricum, e ca si cum ar fi facut 2 specializari.

Un bucatar decent stie cam asa: gradinarit (cum se cultiva fructele, legumele), zootehnie (carnea vine din animale, da?), metalurgie (stie cum sunt turnate furculitele si cutitele), stiinta materialelor (teflon, etc.) si multe altele care nu pot fi enumerate. Daca esti tu insuti specialist in cultivarea gazonului dar joci prost fotbal nu vei putea niciodata sa dai sfaturi despre gazon unui fundas de succes.

Varful acestui lant de pricepere taxonomica il reprezinta oamenii de afaceri si politicienii. Oamenii de afaceri au de-a lungul timpului tot felul de experiente – cumpara si vand pantofi, cd playere – s-a terminat oameni buni, orice pantofar sau inginer electronist nu mai poate sa scanceasca in fata lui.

A fost cineva secretar de stat in ministerul finantelor? 2 luni? E clar, sa-i ia dracu pe toti economistii, contabilii, finantistii si restul absolventilor de ASE chiar daca au premiul Nobel pentru economie.

Eu pe de alta parte sunt fix pe dos. Pentru orice mica portiune a lucrurilor la care ma pricep (computere, programare, etc.) pot usor sa identific pe cineva care se pricepe mai bine decat mine. Toata viata mea am intalnit oameni care m-au uimit cu cunostintele lor, in domenii in care ma pricepeam si eu.

Mi se pare extrem de obositor chiar in meseria mea, cand ajung sa vrobesc cu cineva care a asamblat doua computere in tinerete, sa trebuiasca ca folosesc cuvinte grele ca sa il conving ca stiu ce spun (un pic, acolo, ca la fel de mult ca el nu voi sti niciodata).

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *