Fara Gillette de acum inainte

DSC06852_MOD

In sfarsit, am reusit sa duc pana la capat un plan pe care il aveam mai demult. Anume, sa nu mai detin si sa nu mai cumpar nici un produs Gillette. Motivul este unul singur – campania pe care au inceput-o la un moment dat prin care o parte din veniturile lor se duc la tinerii fotbalisti romani. De ce ma enerveaza asta? Atat de mult incat sa nu le mai folosesc produsele?

Sunt doua lucruri de spus aici. In primul rand, eu cred in publicitate. Ma calca pe nervi, ca pe majoritatea oamenilor, dar inteleg ca asa functioneaza lumea. Drept pentru care, incerc sa fiu un cetatean responsabil in lumea publicitatii, ma mai uit (cu dintii inclestati) la reclame, nu am ad-block-uri in browser si raspund telefoanelor promotionale sau celor care fac diverse studii. Mai mult, daca o reclama imi place (sau simt ca mi se adreseaza) am grija sa incerc produsul respectiv. Daca imi place, il mai cumpar. Daca nu, nu. Avand in vedere toate acestea, mi se pare normal sa fie si invers. Daca o reclama nu mi se adreseaza (si aproape nici una nu o face), mai mult, daca ea presupune ca sunt idiot (si sunt multe), atunci incerc sa nu mai cumpar produsul respectiv.

Al doilea lucru care ar fi de spus e ca dupa parerea mea, din toate activitatile pe care le desfasuram pe aici pe piciorul de plai, fotbalul este cel mai prost facut. Un sport altminteri onorabil a ajuns in Romania un refugiu pentru neispraviti, atat de-o parte cat si de alta a televizorului. Nu ma asteptam ca Gillette sa dea bani tinerilor instrumentisti iesiti de pe bancile liceului George Enescu. Nici castigatorilor concursului de opera Hariclea Darclee. Dar mi se parea normal sa aleaga un sport cu oaresce performante. Ei bine, nu. Au ales fotbalul. Asa si eu am renuntat la Gillette. Banii mei nu au ce cauta intr-o zona pierduta din toate punctele de vedere.

Inutil sa spunem ca reclamele Gillette in alte tari il folosesc pe Tiger Woods si Roger Federer pe langa Thiery Henry. Nu are importanta. Stim cu totii unde ne aflam. Dar chiar si asa, cred cu tarie ca daca fiecare dintre noi ar fi un pic mai atent la aceste detalii, lucrurile ar merge mai bine.

Published
Categorized as Blog

2 comments

  1. Tot respectul pentru initiativa ta! Noi nu mai cumparam Danone, de cand cu scandalul cu dioxina. Sunt motivatii diferite, dar, iata, se poate… De ce sa nu hotaram noi, cu mintea noastra, ce acceptam si ce nu?

  2. De acord cu voi. Iar in ceea ce priveste fotbalul… cred ca suntem deja mai multi suprasaturati de asa-zisul “sport rege”. Nu mai pare de mult un sport, ci o industrie, un joc de copii rasfatati etalandu-si limbajul vulgar (cand reuseste sa fie cat de cat articulat) si zbatandu-se ca niste molii in lumina becului de fiecare data cand achizitioneaza o masina noua, un club sau un jucator nou, o blonda noua… Din pacate multi se lasa inca manipulati si prinsi intr-un vartej inutil de ambitii, ambitii care degenereaza nu de putine ori intr-o agresivitate inexplicabila.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *