Pestele romanesc e imputit de la coada

_DSC3599

E plina presa de cazuri de oameni morti datorita durerii in cur a personalului din spitale. Nu vreau sa fac vezi-doamne o analiza a sistemului sanitar romanesc, eu ma gandesc la fiecare om in parte. In ce hal trebuie sa fii sa-ti vina un om bolnav la usa si pe tine sa te doara in cur? Cat din ceea ce noi numim cu larghete “om” a mai ramas in aceste creaturi? Cum e posibil asa ceva?

Domnul Lazarescu moare aproape saptamanal in Romania. Toata familia Lazarescu extinsa moare cu zile. Daca ii numaram si pe cei care au norocul de a nu muri imediat cred ca in fiecare zi exista medici, asistente, infirmiere care comit fara probleme unul din cele mai abjecte acte disponibile unui om si anume crima. In fiecare zi. Si nu ma pot abtine sa ma intreb, cutremurat, cum s-a ajuns aici? Cum au aparut aceste vietati? Cand erau mici, erau dragalasi, asa cum sunt copiii mei? Cand au mai crescut s-au indragostit, asa cum am facut eu? Au copii acasa pe care-i privesc cu duiosie? E posibil asa ceva? Se poate o asemenea schizofrenie?

Unde sunt psihologii, psihiatrii, sociologii, antropologii, de ce nu scriu tomuri de carti despre acest fenomen, de ce nu se cerceteaza anumite pastile, tehnici de lobotomie, socuri electrice, nu stiu, ceva care sa le scoata pe aceste brute cu fata umana din starea de durere in cur in care nu stim cum dracului au intrat.

Cum se poate ajunge aici? Au fost toti molestati de parintii lor care concomitent mureau in accidente violente? In viata mea nu m-am simtit mai incapabil sa pricep ceva decat in fata acestor scelerati. Ce viata au trait? Ce poate aduce un om in aceasta stare de indiferenta?

Si colegii lor care refuza sa ii incrimineze? Cum poti sa te uiti in ochii propriilor tai copii dupa ce lasi sa scape basma curata un criminal in serie? Sau mai multi? Cum iti mai mangai pisica? Cu dintii pe globul ocular?

Si voi va suparati pe politicieni ca fura? Sau ca sunt prosti? Sau ca sunt agramati? Poftim? E nasol sa fii agramat??? E nasol sa furi niste bani?? Oameni buni, sa fim seriosi, traim intr-un spatiu in care unii dintre cei care sunt meniti (si platiti) sa ne salveze vietile sunt criminali sangerosi. Politicienii sunt mici copii inocenti pe langa ei. Trei sferturi din puscariile romanesti sunt pline de amarati care ar fugi cat i-ar tine picioarele daca s-ar intalni cu asemenea monstri.

Published
Categorized as Blog

6 comments

 1. Filmul trebuia sa se numeasca “Moarte domnului Lazarescu”.
  Ar fi fost mai realist.
  bun postul.
  bun.

 2. Din fericire mai exista si exceptii. Pacat ca aceste exceptii doar confirma regula infricosatoare pe care tocmai ai prezentat-o. Dar mai putem sa mai speram… nu? Sau am trecut si de etapa asta?

 3. Vio, eu sunt dispus sa accept chiar si ca ce am prezentat eu sunt exceptii. Pentru mine e cutremurator chiar daca exista aceste exceptii.

 4. Nu stiu ce m-a suparat mai mult violenta limbajului sau putinatatea ideilor.
  Sorin, nu ai incercat sa lucrezi la o televiziune sau sa intri in politica? La rata de zgomot/informatie pe care o emiti ai fi f potrivit in oricare din aceste pozitii.
  Si da, nu conteaza ca banii publici sunt furati si bugetul de sanatate e risipit, solutia e sa-i uram pe medici care sunt niste criminali.

 5. mm, nu sunt idei putine, de fapt nu e nici una. Tocmai ziceam ca nu pricep cum pot unii oameni sa ajunga in halul ala. Nu stiu unde ai gasit tu idei. Pe de alta parte tu zici ca nu-i asa? Ca mananc eu (si inca multi altii) cacat? Ca nu exista aceste brute care lasa oamenii sa moara?

  Las-o pe aia cu “sa-i uram pe medici” ca nimeni nu a vorbit despre medici in general. Cred ca toata lumea a priceput asta. Si bugetul? Sa inteleg ca fara buget au voie sa lase lumea sa moara? Sa arunce oameni din salvare? Cand vine bugetu’ toate astea se repara brusc? Criminalii devin ingerasi? In 5 minute?

  Vrei sa spui ca toti politicienii impreuna cu oamenii din televiziune sunt niste canalii ? Toti, toti?

  Scuze limbajul infect dar noi pe aici nu ne pierdem vremea cu expresii edulcorate de gradinita sub-culturala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *