Cum e si cu ghinionul asta

fereastra-nu

Asa… ce mai faceti? Bine, sanatosi? Viata, viata cum e? Tot de cacat? Vecinu tot pune manele? Si le da mai incet numai cand isi bate nevasta? In continuare arunca tot ce-i prisoseste (ciorapi murdari, prezervative, nevasta) peste balcon? Criza sapa in bugete? S-a dus dracului vacanta de iarna? Gripa porcina va sperie? S-a mai semnat vreun binevoitor cu cheia pe masina? Aglomerat pe strada? Probleme la serviciu? Depresie? Pana la urma e vorba de ghinion, nu?

Eu am citit mai deunazi un articol care m-a facut sa uit brusc de absolut toate rahaturile astea. Aici. Pe scurt, se presupune ca un domn belgian, care statea de 23 de ani in coma si despre care se credea ca e leguma (adica lipsit de constiinta de sine) a fost perfect constient in tot acest timp. Stiu, concluzia e controversata. Poate ca da, poate ca nu.

DAR DACA DA?

Cum ar fi? Cum o fi sa fie asa? Va puteti imagina? Perfect constient, incapabil sa miscati o spranceana, timp de 23 de ani. Timp in care de jur imprejur viata merge inainte. 23 de ani, totusi. Asistentele se casatoresc, au copii, unele pleaca, altele vin. Se spun povesti pe care tu le auzi. Mai vine cate o ruda. Iti vorbeste, iti povesteste ca varu a divortat, copiii lui au mai crescut, ala micu face vioara, ala mare e la liceu. Bunica a murit, Dumnezeu sa o ierte. Probabil ca in camera mai merge cate un televizor pe care il auzi. Se nasc si mor tari intregi, apar cataclisme, razboaie.

Sau poate nu auzi, nu vezi si nu simti. Poate ca, doar cu amintirile de dinainte de accidentul care te-a adus in starea asta esti ca intr-o carcera intunecata si fara zgomote. Tu cu tine insuti. Timp de 23 de ani. Cat va puteti suporta in mod normal? O ora? O zi? Cum o fi sa trebuiasca sa faceti asta timp de 23 de ani? Fara sa stiti cat de repede sau incet trece timpul. Fara sa stiti absolut nimic.

Deci? Frig afara? A pierdut echipa favorita un meci de fotbal? A iesit Basescu presedinte? Nasol rau, nu? In esenta, aveti ghinion la toate nu?.

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *