Respecta-v-as si n-am cui

Unul din cele mai obositoare ticuri de limbaj de pe internetul romanesc e “eu respect parerea celorlalti”. Spus cu emfaza de catre oameni care nici nu stiu prea bine ce cacat e aia o parere si cu atat mai putin cu ce se mananca notiunea de respect. Dar pe undeva, pe cai oculte, aceasta expresie a capatat o importanta majora in discursul multora.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, mie imi place respectul. Nu neaparat ala acordat mie, respectul in general. Doar ca, avem o mica problema, daca respectul e acordat in egala masura tuturor, el nu mai face doua parale. Daca respecti toate parerile emise de toti incubusii care umbresc excesiv suprafata Pamantului atunci respectul tau nu e bun nici de sters la cur. Respectul fata de ceva, orice, te defineste in primul rand pe tine, ala care respecta, si abia mult mai tarziu pe cei pe care ii respecti, ale caror vieti s-ar derula identic si in lipsa respectului tau.

Iata ca devin, pentru a nu stiu cata oara, excesiv de didactic. Ce vroiam de fapt sa zic e ca aceasta expresie este aruncata fara nici cel mai mic efort de a fi, macar putintel, potrivita cu contextul, ajungandu-se la aberatii de genul:

Baaaa, ce imbecili sunt aia care zic ca Gigel e destept. Dar eu respect parerea lor.

Cum pizda ma-sii respecti parerea lor? Le zici ca-s imbecili? Respect!

Vaaai, iar se duc cretinii la vot si voteaza cum nu vreau eu. Dar eu respect parerea lor.

Nu zau? Da ala care ti-a explicat tie notiunea de respect era beat pulbere? Sau erai tu beat pulbere cand a facut-o si el nu si-a dat seama?

Astfel de aberatii sunt produse cu miile, zilnic. Presupun ca nu doare, nu consuma energie si nu aduce nici un incovenient producatorilor lor. Ca distrug neuronii cititorilor cu mai mult de doua clase e altceva. Cine are nevoie de ei? In conditiile actuale trebuie sa fii de-a dreptul imbecil sa nu iti doresti sa fii prost. Ca daca esti prost poti sa tragi in lume cu gloante din astea prefabricate si livrate la punga cu instructiuni de folosire de maximum trei randuri. Discernamantul e pentru luzari. Simtul ridicolului e tot pentru luzari. Castigatorii nu isi bat capul cu astfel de tampenii. Respect!

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *