Gheorghe ne amplifica tertiarul imaginar

Niciodata nu mi-a placut Andrei Gheorghe. E ceva stramb la omusorul asta, ceva pe care nu il pot defini (si nu ma refer la faptul ca e semidoct si obraznic ca sunt multi asa) si care ma face sa ma crispez de cate ori ii aud numele cam cum as face daca m-as intalni brusc pe strada cu o furnica de dimensiunea unui elefant (sau cu un elefant de dimensiunea unei furnici).

Cu toate acestea, am ras copios cand cea mai buna trupa de comedie din lume, cunoscuta sub numele de clasa politica romaneasca, a decis sa-l ia ucenic, purtator de cuvant la Ministerul de Finante. Imi si imaginez dialogul:

– Salut, sunt Andrei Gheorghe, sunt noul purtator de cuvant.
– A, domnu Gheorghe, bine ati venit, a trecut ceva vreme de cand nu a mai purtat nimeni cuvantul.
– Bine, lasa asta, spune-mi, ce anume trebuie sa fac eu aici?
– Pai… sa purtati cuvantul. Ba Vasile, unde dracu e cuvantul?
– Nu stiu Ionele, noi aici avem cifre, numere, stam prost cu literatura.
– Da ba Vasile, da avem un cuvant. Stiu sigur ca trebuie sa fie pe aici pe undeva. Mi-a zis mie domnu ministru.
– Lasa-ma dracului in pace cu prostiile tale, n-a trebuit nimanui cuvantul ala pana acum, nu stie nimeni unde e.

Dupa cateva saptamani de cautare furibunda si lipsita de succes a cuvantului, Gheorghe s-a hotarat sa se ocupe de altele. Sa-si faca si el de lucru pe acolo. Si intr-o buna zi, care incepuse cu o puternica durere de cap, Gheorghe s-a decis sa vopseasca site-ul ministerului in violet. Intrebat ce l-a manat in lupta, a reusit performanta uluitoare de a produce urmatoarele cuvinte:

Este vorba de o seductie voita, prin amplificarea tertiarului imaginar, care, inevitabil si mefistofelic, va duce la repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu, pentru subjugarea totala si fiscala a iobagului roman.

Urat faci la betie coane Gheorghe. La orice m-as fi asteptat numa la asta nu. Auzi fa, tertiarul imaginar. Fa, tare fu tzuica la nenea asta. Staaai ca m-am prins. Nu e numai bautura. O fi si tras un pic de verdeata si in combinatie cu bautura uite ce-a iesit. Da ce nu pricep e de ce vorbeste urat. Adica cui iobaga? Si de ce? Romanului? Adica Gheorghe asta iobaga mefistofelic romanului? Dupa seductie?

Deci pana la urma, fa proasto, daca facem hermeneutica pe ce a zis Gheorghe ne iese un fel de “Sa va seduc ca dracu si sa va fut in gura”. Bravo coane. Ai gasit cuvantul si l-ai purtat. Pe banii alora de-i futi in gura. Jos palaria.

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *