Uzul premonitoriu al comprehensiunii muschiului meu

Cel mai tare ma ingrijoreaza ca m-a luat fix de luni. Lucrurile astea e bine sa se intample vinerea. Macar nu traiesti saptamana cu groaza. Dar cand se intampla fix de luni, e nasol. Sa va zic.

Ma plimbam si eu pe Internetu asta propus pentru premiu Nobel pentru pace. Ma plimb de ceva vreme si tot sper ca surprizele sa se micsoreze. Cu alte cuvinte, sa se astearna pacea. Ei bine, nu se. Nu se deloc. Iata cum s-a razboit Internetul cu mine azi, prin intermediul unui site care prezinta serviciile unei sali de fitness:

“Muscle Maker – redimensioneaza fitnessul prin utilizarea inovatoare a elementului cheie,inerent aplicabilitatii si anume: “uzul comprehensiunii”.Ei, ce ziceti voi de chestia asta cu uzul comprehensiunii? Cum comprehensati boieri dumneavoastra uzul oamenilor astora? Sa citim mai departe, poate ne lamurim.

“Este de stiut ca activitatea fizica dispune de parametri morfo-functionali corelativi dezvoltarii optime,atat la nivel senzorial cat si mecanic.” Ceata mare in continuare. Dati dracu instructorii de fitness in Romania, au un limbaj pe care nu-l pricepe nimeni. Poate mai incolo…

“Contributia este astfel progresiva obiectivului stabilit,dupa o evaluare premonitorie a starii de sanatate,evitand asadar complicatiile de ordin psiho-motor si homeostazic,dar si posibilia stagnare cu caracter antagonic randamentuui,ca urmare a unei inadapatari favorabile la stimul.” Nu, nu se leaga. Nici nu incearca sa se lege, nici nu se apropie pentru a incerca sa se lege. Nu stiu voi ce parere aveti dar la mine comprehensiunea e nula.

Textul continua, evident in aceeasi nota de dementa acuta. Imi aduce aminte de perioada de dupa marea imbulzeala din Decembrie. Atunci aparusera brusc la televizor intelectualii. Care vorbeau complicat, cu cuvinte grele (peste 3 silabe) si cu propozitii de peste 3 cuvinte. Brusc, toata lumea incepuse sa arunce in stanga si in dreapta cu cuvinte ca “inclusiv”, “aprehensiune”, “variabilitate” si asa mai departe, evident, fara prea multa legatura cu contextul.

Ca atare, facatorii nostri de muschi au scris, fara voia lor, un text care mie imi suna “retro”. Doamne, apara si pazeste.

Published
Categorized as Blog

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *